! / Hahn sa Željkom Cvijanović: Očekujemo da se ispita i procesuira slučaj Dragičević

09. 10. 2019. u 13:12:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 16

Bivši evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn susreo se jučer sa predsjednicom RS-a Željkom Cvijanović. Sa njom je razgovarao o nekoliko pitanja ali glavna tema je bila uspostava vlasti u BiH.

Hahn je na zvaničnom Twitter profilu nakon sastanka istakao zadovoljstvo što se susreo sa Cvijanović. Također, poručio je liderima u BiH da se što prije počnu baviti prioritetima.

"Moja poruka svim liderima u BiH godinu dana nakon izbora: 'Dogovorite se o formiranju vlada koje će se početi baviti prioritetima, Mišljenju Evropske komisije o aplikaciji za članstvo u EU i provodođenju društveno-ekonomskih reformi'", napisao je komesar.

Hahn je na zvaničnom Twitter profilu istakao zadovoljstvo što se susreo sa Cvijanović. Također, poručio je liderima u BiH da se što prije počnu baviti prioritetima.

Hahn je još jednom naglasio važnost sprovođenja istrage u vezi sa ubistvom Davida Dragičevića.

"Također sam ponovio (Cvijanović) da Evropska unija očekuje da pravosuđe uredno ispita i procesuira slučaj Davida Dragičevića i slične slučajeve", stoji u poruci Johannesa Hahna.

NEMA KOMENTARA