Hadžikadić ispred Muzeja: Ovo nam nisu dozvolili, mislim da ćemo platiti kaznu

Radiosarajevo.ba
Hadžikadić ispred Muzeja: Ovo nam nisu dozvolili, mislim da ćemo platiti kaznu
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Nakon protestne šetnje u muzej

Nakon obraćanja Mirsada Hadžikadića na Marijin-Dvoru okupljenim učesnicima protestne šetenje pet do 12, oni su nastavili prema Zemaljskom muzeju.

Nakon što su građani stigli ispred muzeja, Hadžikadić obratio se na poziv građana i istaknuo da nije planirao da govori jer za takvo nešto nemaju dozvolu.

"Ovo nam nisu dozvolili, za ovo ćemo ja mislim plaiti kaznu, ali mislim da je to vrijedna kazna, najdraža kazna u mom životu", kazao je on.

Smatra da je ovo jedina nada za BiH, posljednji voz za neke promjene, jer je ovo zaista pet do 12.

"Naši zahtjevi su stvarno jasni, izbori, država i korupcija. Ne daju nam izbore, ne daju elektronsko glasanje, ne primjenjuju odluke sudova, mi već dvije godine nemamo vladu, mi smo njihovi taoci i mislim da je bilo dosta.

Kada se radi o državi oni se ne pitaju šta mi mislimo. Dadnu nam kredit, koji ćemo mi vraćati, a oni koristi, a međunarodna zajednica im pomaže", rekao je Hadžikadić.

Poručio je okupljenim da mora završiti sa govorom kako ga ne bi uhapsili i još jednom je pozvao sve ljude da dođu u Muzej.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije