Hadžidedić: Domovi naroda su izmišljeni u Daytonu i moraju biti zauvijek odbačeni

/ Komentari (18)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Panzer

Lijepe riječi su ukras!

***

***

user90104

HOCE DA BUDE SAMO DOM ISLAMSKO RADIKALNOG NARODA. IMA JEDNA STARA POSLOVICA KOJA GLASI DVA LOSA UBISE MILOSA. E TAKO CE VAM I BITI NASTVILITE POLITIKU BAKIRA VAN SERISKOG ISLAMISTE.GDJE TO IMA DOLAZI NA SASTANAK I GOVORI MERHABA.NITI JE BOSANSKI JEZIK TO SAMO GOVORE TAKO RADIKALNI ISLAMISTI. I ONI SVI U GALS MEHRABA.NA STA SMO DOSLI.

Xyz

*** Život ultranacionalista mora biti jadan i besmislen sa svom mržnjom i zlobnošću koju osjećate?

Hadzija dedo :)

¨¨neodredljiva kategorija naroda¨¨ E he, he, he :) :) mohoj hadzija dedo, bolan pusti se corava posla, pa nije niko glup. Osim toga s kojim pravo bi ti da mijenjas Dayton? Ko si ti? Trece, znas li da ako se dirne u odredbe Daytonsokg sporazuma, da ce sve odletjet k vragu i da nas evo opet u 1991? Hoces to?

Ljiljan

Samo normalna građanska republika BiH a kome se ne sviđa pravac istok ili zapad

***

***

jedino sto treba ponistiti vas muslimane entitet

Samo normalna građanska republika BiH a kome se ne sviđa pravac istok ili zapad ka Ljiljan ti za tursku osmanlijo nema gradjana

Duško Dugouško

Kakve su ovo priče(bajke) i čemu služe? Odbaci, čovječe, ako si u mogućnosti, ili ušuti. Država šlajfa umjestu, zapravo prije bih rekao da proklizava unatrag, a ovaj priča priče. Ništa konkretno ni konstruktivno. Čudno mi je da mediji daju prostor takvim pričama.

NINO

***

Леми

***

jugosloven

Lijepe riječi su ukras!

Protektorat

Ja ne znam postoji li još i jedna država u ostatku svijeta gdje pola stanovništva koje živi na tri četvrtine njene teritorije je ne želi kao svoju državu? Ako ne postoji onda se BiH ne može porediti sa ostatkom svijeta, znači da je poseban slučaj i za nju važe druga pravila.

Bodnar

Rusenje Dejtonskog sporazuma na bilo koji nacin je korak u rat. Postoje oni koji misle da je sad povoljan trenutak da se upravo ratom rijese neke stare frustracije, ali mnogi su se u zadnje vrijeme preracunali I opekli

Bodnar

Samo normalna građanska republika BiH a kome se ne sviđa pravac istok ili zapad ka Ljiljan pa bujrum, na zapad ili istok, gdje god ti pase

Dosta

Upravo tako ,dosta je nametanja koje kakvi gluposti samo da nam koće sve moguće stvari do koji se možemo dogovoriti I bez Doma naroda.Zar nije BiH dom svih naroda.A ako ga baš moramo imati neka bude po par ljudi ispred svih naroda.

sparco

Ja ne znam postoji li još i jedna država u ostatku svijeta gdje pola stanovništva koje živi na tri četvrtine njene teritorije je ne želi kao svoju državu? Ako ne postoji onda se BiH ne može porediti sa ostatkom svijeta, znači da je poseban slučaj i za nju važe druga pravila. ka Protektorat Mi volimo BiH ali nevolimo da nam se namece nesto sto znamo da nevodi ničemu.Realno bi bilo 3entiteta bez nacionalnog prefiksa.Da svaki od tri naroda moze biti u tom entitetu.Pa neka se svako bori za sebe.

Goran J.

Ova država bi se jednako raspadala i da je "gradjanski" određena - današnje podjele ne koče ekonomski napredak zemljem. Ova zemlja stagnira i propada samo zbog našeg javasluka, lopovluka i korupcije - trenutno stanje nema nikakve veze sa ekonomijom i služi za mazanje očiju i odvraćanje od stvarnih problema, kao na primjer da nam je svaki javni konkurs u državi nastiman, od nabavki olovaka za školu pa do izgradnje infrastrukture. Zato su meni "gradjanske" priče odvratna i dosadna glupost koja nema cilj da na bilo koji opipljivi način popravi život građana BIH, a kao računa se da politika "nešto radi".

/ Najnovije