Sindikat policije KS: Vrijeme je da se razračunamo - ili mi ili oni

A. S.
Sindikat policije KS: Vrijeme je da se razračunamo - ili mi ili oni
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Mirza Hadžiabdić

Mirza Hadžiabdić, predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije Kantona Sarajevo, nakon što su premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj, ministar unutrašnjih poslova KS Vedran Mulabdić i policijski komesar Uprave policije MUP-a KS Mevludin Halilović održali konferenciju za medije, također se obratio novinarima.

Hadžiabdić je u ime Sindikata izrazio duboko saučešće porodici poginulog kolege te zahvalio ljekarima KCUS-a na naporima koje čine da spase život njihovog kolege.

“U ime Sindikata, dajemo punu podršku Upravi policije i nadležnom tužilaštvu da, u saradnji sa svim organima i agencijama, učine svoj maksimum kako bi počinioci ovog brutalnog ubistva i napada na policiju priveli pravdi. Mi ćemo biti zadovoljni kada počinilac bude pronađen. Očekujemo apsolutnu podršku, u skladu sa zakonom, kako se više nikada ne bi dogodilo da bude ubijen pripadnik MUP-a KS. Očekujem da se u ovu borbu uključe sve nadležne institucije. U ime Sindikata policije KS-a upućujemo saučšće porodicama. Krajnje je vrijeme da se razračunamo s njima - ili mi ili oni. Nećemo tolerisati ni najmanji napad na policijske službenike”, rekao je Hadžiabdić, dodavši da je ovo četvrti policajac u KS-u, ubijen na ovakav način. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije