Nakon ubistva u Otesu: MUP i Tužilaštvo o situaciji s migrantima u Sarajevu

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Sistem

E cuj oni ih vrate u centar ali oni opet izadju. Logicno da ce izaci praznoglavci jedni, postavite kombi sa specijalcima 24h da stoje ispred centra i nema nikome izlaska - nije turista u hotelu vec kriminalac bez dokumenata i sa ko zna kakvom kriminalnom prosloscu!!!

Koel

Nema ovo se mora kupiti postolj i mositi nema deuge ako se sami ne zastitimo nece niko policija je nesposobna sebe da zastiti a kamo li gradjane a ovu stoku ograditi bodljikavom zicom nema vani dok se svi ne deportuju imaju sesti piti spavati ili neka idu nazad

071

Čisto informativno - ko god je od naše raje bio izbjeglica, zna kako se te stvari rade. Prvo ide karantin, iza bodljikave žice, čuva te vojska, nema talaše jedno mjesec dana. Tamo se utvrđuje identitet, prolaze provjere, rade medicinski pregledi, i tek onda se odlučuje kojim pravnim putem nastavljaš. Da li dalje u azilantski logor, ili logor poluotvorenog tipa ako ulaziš u neki specifičan status izbjeglice. Ekonomske izbjeglice se uglavnom vraćaju kućama ako ne postoji neki program u tom trenutku za prijem. Poneko se provuče kroz sistem, ali doslovce govorimo o desecima ljudi, ne više. Ovi naši pokrali pare za logore, a sve ostalo raspad sistema.

Evropsko rješenje

Obavezno dovesti FRONTEX od tromeđe Mađarske, Vojvodine i Hrvatske pa sve do zone istočno od Višegrada (do granice BiH i Tariguz-ije).

/ Najnovije