Hadrović: Sada inicijativa treba da ide iz BiH prema Washingtonu

0
Radiosarajevo.ba
Hadrović: Sada inicijativa treba da ide iz BiH prema Washingtonu
Privatni album / Adnan Hadrović

Adnan Hadrović, savjetnik za globalnu sigurnost, diplomatiju i međunarodne odnose na Institutu za razvojni impakt sa sjedištem u Washingtonu, za N1 je govorio o pobjedi Joe Bidena na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama.

Hadrović je kazao da kao građanin SAD-a, pobjedu Bidena vidi kao put ka smirenju situacije i normalizaciji odnosa u duboko podijeljenom društvu SAD-a, piše N1.

"U ovom trenutku to ne izgleda tako, dok još uvijek predsjednik Trump nije nažalost spreman da prihvati rezultate izbora. To poprilično unosi nemir u američko društvo", kazao je.

Komentarisao je slavlje građana na bh. ulicama.

"Ja bih to protumačio kao jedan emotivni izliv pozitivnih emocija prema novoimenovanom predsjedniku, s obzirom da se zna njegova duboka povezanost sa BiH. Jako dobro zna prilike u BiH. Dosta je puta dolazio i u najtežim vremenima. Njegov odnos prema agresiji u BiH, genocidu u Srebrenici i post-konfliktnom razvoju BiH", kazao je.

Hadrović smatra da BiH može očekivati veliku podršku Washingtona.

"Očekujem posjete na najvišem nivou iz BiH u Washington i održavanje tih veza sa Administracijom na najvišem mogućem nivou. Moja poruka je da sada inicijativa treba da ide iz BiH prema Washingtonu, a nikako da mi čekamo da Washington ide prema nama", istakao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije