Hadrović:  Defile Vojske Srbije – realizacija deklaracije "svesrpskog sabora" i akt agresije

9
Radiosarajevo.ba
Hadrović:  Defile Vojske Srbije – realizacija deklaracije "svesrpskog sabora" i akt agresije
Foto: X.com / Adnan Hadrović o defileu u Prijedoru

Defile Vojske Srbije kroz Prijedor, grad u kojem je počinjen klasični knjiški genocid, još je jedan pokazatelj da je realizacija deklaracije "svesrpskog sabora" na djelu, ocijenio je Adnan Hadrović, ekspert za međunarodne odnose u Waasington DC-iju i bivši bosanskohercegovački diplomata u izjavi za portal Radiosarajevo.ba.

"Defile vojske Srbije u gradu gdje su nesrbi označavani bijelim trakama prije nego što su odvedeni u kazamate smrti, za koji Dodik kaze 'konačno', je klasični akt agresije susjedne države Republike Srbije na BiH uz kolaboraciju kvislinga Doodika s ciljem rušenja ustavo-pravnog poretka BiH!", zaključio je Hadrović.

Jutros, 7. jula, mediji u bosanskohercegovačkom entitetu Rs javili su kako su pripadnici Vojske Srbije prodefilirali kroz Prijedor. Navode kako su došli na obilježavanje 82. godine od Bitke na Kozari. Ovaj događaj organiziran je pod pokroviteljstvom Vlade Rs.

Novak Đoković pružio podršku BiH nakon poplava: Evo šta je objavio

Novak Đoković pružio podršku BiH nakon poplava: Evo šta je objavio

Dakle, u gradu u kojem je devedesetih, za vrijeme agresiju na našu zemlju, počinjen jedan od najvećih zločina nad svima koji nisu bili Srbi, zločin koji ima sve elemente genocida, pustili su pripadnike vojske Srbije da marširaju i defiluju... U međuvremenu se pojavila informacija da su marširali i u Bratuncu.

Znakovito, Milorad Dodik, predsjednik entiteta Rs, pritom je na objavu informacije komentirao "konačno". Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je u međuvremenu da je ovo klasičan čin agresije, ukoliko se utvrdi da Ministarstvo odbrane nije dalo saglasnost za ulazak ovih snaga.

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar odbrane BiH Zukan Helez izjavio je, također, za portal Radisarajevo.ba da Ministarstvo nije imalo ništa s ulaskom pripadnika Vojske Srbije u BiH. više o tome čitajte OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije