Stanje na putevima / Velike gužve na tri granična prelaza na izlazu iz BiH

12. 09. 2021. u 16:07:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Donja Gradina i Velika Kladuša sa Hrvatskom pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. 

Na ostalim graničnim prelazima u našoj zemlji zadržavanja nisu duža od 30 minuta, poručuju je iz Auto-moto saveza RS, piše N1.

Do 12. oktobra granični prelazi Gabela – Gabela Polje jedan, Bosanska Dubica – Hrvatska Dubica, Vaganj – Bili Brig, Hadžin Potok – Bogovolja, Orahov Do – Slano i Duži – Imotica otvoreni su za putnički saobraćaj kao međunarodni granični prelazi.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Povodom održavanja penjačkog festivala, “Drill and Chill Festival”, na lokaciji kanjona “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), do 18.09. svakodnevno od 11 do 11:45 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka i preusmjerava na alternativni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad, navode iz BIHAMK-a.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA