Gužve na dva bh. granična prijelaza: Upozorava se i na jake udare vjetra

1
Anadolija
Gužve na dva bh. granična prijelaza: Upozorava se i na jake udare vjetra
Foto: BIHAMK / Evo kakvo je stanje (stanje 24. decembra 2021. godine)

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta.

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, a skreću pažnju i na učestale odrone, kao i na povremeno jake udare vjetra. Savjetuju oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zapaljiva retorika Milorada Dodika za govornicom: Spominjao Srebrenicu, Sarajevo, Izetbegovića...

Zapaljiva retorika Milorada Dodika za govornicom: Spominjao Srebrenicu, Sarajevo, Izetbegovića...

Na regionalnom putu Jezero - Šipovo zbog radova na asfaltiranju danas do 17 sati obustavljen je saobraćaj.

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča - Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic - Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30-04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju puteve: Olovo - Kladanj (Olovske Luke), Jablanica - Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj - Gračanica (u Klokotnici), Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica).

Povodom katoličkog Božića, na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije