Gradit će se novi most na granici Hrvatske i Slovenije

0
Radiosarajevo.ba
Gradit će se novi most na granici Hrvatske i Slovenije
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Vlada Slovenije objavila je danas da je uredbom ratificirala sporazum s Hrvatskom o gradnji novog cestovnog mosta kod stalnog graničnog prijelaza za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Kaštel-Dragonja, vrijedan 10 miliona kuna (oko 26 miliona KM).

Riječ je o sporazumu koji su 16. aprila ove godine potpisali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i slovenski ministar infrastrukture Jernej Vrtovec.

On predviđa obnovu starog mosta izgrađenog 1969. godine te gradnju novog mosta čim se za to ishode sve potrebne dozvole i raspiše javni konkurs za izvođače radova, s time da će svih 12 miliona kuna, koliko je ukupna vrijednost radova na oba mosta, Hrvatska i Slovenija podmiriti po pola, piše Hina.

Elektroprivreda BiH objavila saopćenje: Od nedjelje promjene u tarifama električne energije

Elektroprivreda BiH objavila saopćenje: Od nedjelje promjene u tarifama električne energije

Očekuje se da će obnova starog mosta povećati sigurnost i protočnost prekograničnog prometa u tom dijelu hrvatske Istre i Slovenskog primorja.

Ministar Butković je prilikom potpisivanja sporazuma naveo da je to dobar primjer kako organizirati i obnovu drugih riječnih mostova na dugoj hrvatsko-slovenskoj granici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije