„Pravda za Davida“ najavila okupljanje u Banjoj Luci

0
Radiosarajevo.ba
„Pravda za Davida“ najavila okupljanje u Banjoj Luci

Neformalna grupa građana „Pravda za Davida“ najavila je okupljanje na Trgu Krajine u Banjoj Luci, gdje će se u 18 sati obratiti medijima

Danas se navršavaju dvije godine otkako je advokat porodice Dragičević gospodin Ifet Feraget podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH zbog nesprovođenja adekvatne istrage u predmetu ubistva Davida Dragičevića, tj. zbog povrede prava na život.

"Do danas Ustavni sud BiH nije donio odluku po toj apelaciji i to smatramo nedopustivim. Ustavni sud BiH je u nekoliko navrata nedonošenje odluke pravdao nepovoljnom epidemiološkom situacijom, ali kasnije su sami sebe demantovali", poručili su iz Neformalne grupe građana. 

Podsjećamo, protesti "Pravda za Davida" održani su ponovno početkom marta, ispred Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci zbog nedostavljanja zahtjeva  predmeta Dragičević na uvid.

Gradska uprava Banjoj Luci dala je saglasnost da se od 18. marta, dana kada je nestao David Dragičević do 7. aprila, dan njegove sahrane, postavi obilježje u obliku srca koje je mjesecima, tokom 2018. godine, bilo na Trgu Krajine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije