Grujičića naljutilo što je Duraković izabran za predsjednika SO Srebrenica

6
Radiosarajevo.ba
Grujičića naljutilo što je Duraković izabran za predsjednika SO Srebrenica
Foto: Radiosarajevo.ba / Duraković i Grujičić

Mladen Grujičić, načelnik Opštine Srebrenica, poslao je obavijest za javnost u kojoj ističe kako se želi javno ograditi od "jučerašnjih dešavanja na sjednici Skupštine opštine Srebrenica i izbora Ćamila Durakovića za predsjednika Skupštine opštine".

"Smatram da je ovaj prijedlog loš za sveukupnu političku klimu u Srebrenici i da neće ništa dobro donijeti", napisao je Grujičić, koji je Durakovića optužio za destabilizaciju opštine i stvaranje jaza između građana iz oba naroda, te ga nazvao manipulatorom:

"On koji je svojim zalaganjem doprineo da iz reda njegovog naroda izgube najmanje tri odbornika ne smije nositi ovu ogromnu funkciju i voditi lokalni parlament.

Želim naglasiti da odgovornost moraju preuzeti oni koji su dali glas za ovaj prijedlog, a prije svega Srbi. Ovo je šamar meni kao načelniku, svim građanima Srebrenice, odbornicima koji nisu podlegli pritiscima i ucjenama, a posebno Srpskom narodu. Pozivam one koji odlučuju u našoj Skupštini da preispitaju ovaj prijedlog i da na čelo Skupštine postave osobu koja će raditi u interesu svih građana i na ekonomskom prosperitetu naše opštine. Ćamil Duraković nije ta osoba i pokazao je to više puta u svojim istupima", poručio je Grujičić.

Duraković je, podsjetimo, predložen kao kandidat Kluba koalicije u kojoj su Moja adresa Srebrenica i DF. Za Durakovića je glasalo 12 odbornika, dok je njih osam bilo protiv.

"Naše je, kao civilizovanom društvu da kreiramo zdravu atmosferu, uprkos brojnim opstrukcijama. Pokušali smo pravno, po zakonu, dokazati neregularnosti koje su učinjene na izborima u Srebrenici. Ali poštujemo odluke, Ustavni sud je kao neosnovanu odbacio apelaciju koalicije “Moja adresa: Srebrenica” iako smatramo da je nisu ni razmotrili kako treba", rekao je jučer Duraković u izjavi za portal Radiosarajevo.ba. 

Istaknuo je da srebrenički Bošnjaci itekako dobro znaju ko je Mladen Grujičić, ko su zločinci koji šetaju po Srebrenici, a nisu procesuirani, ali da život mora ići dalje.

"U narednom periodu kako je i najavljeno treba da bude održana redovna sjednica na kojoj će odbornici razmatrati rebalans budžeta opštine Srebrenica. Nama je u interesu da radimo za dobrobit građana i da se rješavaju pitanja koja se tiču ljudi, da olakšamo, da gradimo, popravljamo. Mi smo spremni da se sastajemo koliko god je potrebno, pa vidjet ćemo", naglasio je Duraković. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije