Grujičić: Politička situacija u Srebrenici otežava funkcioniranje Općine

Fena
Grujičić: Politička situacija u Srebrenici otežava funkcioniranje Općine
Zahtjev za održavanje šeste redovne sjednice Skupštine Općine Srebrenica razmatran je danas na sjednici skupštinskog kolegija.

Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić smatra da je u proteklom periodu bilo dosta, kako tvrdi, kršenja zakona i nepravilnosti kada je riječ o smjeni funkcionera te je predložio odgađanje sjednice kolegija. 

"Smjena načelnika odjeljenja općinske uprave nije bila primjerena i u skladu sa zakonom. Iz tih razloga smo pisali žalbu Ministarstvu za lokalnu upravu i samoupravu RS-a o kršenju nekih zakonskih odredbi kada je riječ o načelnici odjeljenja općinske uprave i drugi funkcioneri. Imamo zakonski rok od 3 do 5 dana da čujemo mišljenje Ministarstva za lokalnu upravu i samoupravu RS-a", rekao je Grujičić u izjavi za Fenu.

Kako je naveo, kolegij je sa šest glasova za i pet protiv prihvatio njegov prijedlog tako da će naredni sastanak kolegija biti održan za četiri do pet dana dok se Ministarstvo za lokalnu upravu i samoupravu ne izjasni o tom pitanju.

Grujičić ocjenjuje da je trenutna politička situacija nanijela štetu Srebrenici i otežava funkcioniranje Općine.

"Trudim se sa svojim saradnicima da oni projekti za koje smo se zalagali dosad ne trpe i da nastavimo s njihovom realizacijom", kazao je Grujičić, poručivši da će uprkos zategnutim odnosima i tenzijama koje se osjećaju u zraku, učiniti sve da se nastavi dobrim putem kako bi se građani osjećali sigurno te intenzivno raditi na dovođenju investitora i otvaranju radnih mjesta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije