Dodik i Grujičić: SDA kroji bošnjačku politiku i koči investicije u Srebrenici

Radiosarajevo.ba
Dodik i Grujičić: SDA kroji bošnjačku politiku i koči investicije u Srebrenici
Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić i predsjednik RS-a Milorad Dodik u Banjoj Luci danas su održali konferenciju za novinare te su izjavili da investicije u manjem bh. entitetu koči SDA koja, kako su naveli, kroji bošnjačku politiku.

Komentirajući lošu političku situaciju u Srebrenici, načelnik ove općine Mladen Grujičić istaknuo je kako se, usred brojnih projekata, tamošnja administracija mora baviti stvarima koje ne doprinose razvoju.

"Mi se moramo baviti stvarima koje su nepotrebne. Meni je zaista žao da Banja Luka i ostali gradovi okolo više razumiju situaciju u Srebrenici, nego neki političari koji tamo žive i rade. Kada stvorite uvjete u kojima niko neće dovesti firmu i investirati, zbog raznih bojazni, te jednostavno ni ova slika koja sada ide iz Srebrenice ne ulijeva mnogo nade investitorima, kojih je zaista mnogo i koji žele doći u Srebrenicu i ulagati", istaknuo je Grujičić.

Dodik je mišljenja da isključivo SDA kroji bošnjačku nacionalnu politiku, te tako želi i u Srebrenici.

"SDA se potpuno preigrala i bit će luzer na kraju procesa za nekoliko godina. Oni nisu problem i to nam je poznato. Većina s SDA, ma ko to bio , ne može funkcionirati. Ako smo imali predstavnike u odborima od tri Srba i dva Bošnjaka, imali smo većinu, a sada imamo većinu od tri Bošnjaka i dva Srbina. Sada će oni moći zaustaviti bilo koji investicioni proces i tu nastaje problem", rekao je Dodik.

Zaključio je kako za svaku investiciju potrebna politička stabilnost.

"Vlasti iz RS-a i Srbije žele animirati investitore, ali danas iz Banje Luke moramo poslati lošu vijest", zaključio je Dodik. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije