Grant sredstva za 11 udruženja u Kantonu Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Grant sredstva za 11 udruženja u Kantonu Sarajevo
Foto: Grad Sarajevo / Grant sredstava za 11 udruženja u Kantonu Sarajevo

Gradonačelnik Abdulah Skaka u Vijećnici je potpisao ugovore o dodjeli grant sredstava sa 11 udruženja koji su aplicirali prema Gradskoj Upravi za sufinansiranje projekta.

„Imamo moralnu i građansku obavezu da, koliko to naše mogućnosti dopuštaju, pružimo pomoć i podršku organizacijama koje brinu o najranjivijim kategorijama našeg društva. Želimo djeci, osobama sa poteškoćama kao i njihovim porodicama poboljšati kvalitet života i stvoriti okruženje u kojem će svi imati jednake mogućnosti“, poručio je Skaka.

Podcrtao je važnu ulogu udruženja i roditelja, koji su tokom preporučenog boravka u kući, u ovo krizno doba pandemije, omogućili djeci da nastave da uče i da se druže, uz poduzete mjere zdravstvene i psihosocijalne brige i zaštite.

"Riječ je o udruženjima koja vode brigu o djeci sa poteškoćama u razvoju, odraslima kojima je pomoć potrebna kao i sportskim kolektivima čiji su članovi djeca i osobe sa invaliditetom, za čije aktivnosti Grad Sarajevo kontinuirano, svake godine iz svog budžeta planira sredstva", istakla je Amina Deljković, pomoćnica gradonačelnika za obrazovanje, kulturu, sport i mlade.

"Već treću godinu zaredom Grad Sarajevo i gradonačelnik Abdulah Skaka podržavaju i prepoznaju rad Udruženja 'Dajte nam šansu' kao i neophodnost postojanja Servis centara za podršku porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju", naglasila je Ines Kavalec, direktorica Udruženja "Dajte nam šansu".

Finansijsku podršku Grada Sarajeva dobili su: Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama „Oaza“, Udruženje porodica djece i osoba sa poteškoćama u razvoju „Dajte nam šansu“, Udruženje za unapređenje obrazovanja i podrške djeci sa i bez poteškoća u razvoju, edukacije za sve EDUS, Udruženje za podršku porodicama sa djecom i osoba sa poteškoćama u razvoju „Colibri“, Udruženje za podršku djeci i roditeljima „Budućnost“, Udruženje za podršku djeci s poteškoćama „Dobro djelo“, Udruženje „Život s Down sindromom“, Udruženje za podršku djeci/osobama s teškoćama sluha i govora EHO.

Također, podržani su i sportski kolektivi čiji su članovi djeca i osobe sa invaliditetom: Udruženje klub sporta SLED, Udruženje plivački klub SPID i Udruženje skijaški klub osoba sa invaliditetom ILMER.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije