Granična policija uhapsila 7 osoba: Traženi zbog nasilničkog ponašanja, teške krađe...

0
Radiosarajevo.ba
Granična policija uhapsila 7 osoba: Traženi zbog nasilničkog ponašanja, teške krađe...
Foto: Granična policija BiH / Granična policija uhapsila osam osoba

U protekla četiri dana Granična policija Bosne i Hercegovine uhapsila je sedam osoba, dotične osobe lišene su slobode prema potragama.

Tim povodom Granična policija uputila je saopćenje za javnost koje u nastavku prenosimo u cijelosti:

"Službenici Jedinice granične policije BiH Zvornik, 30. augusta 2022. godine, lišili su slobode D.B. (1961.), državljanina Republike Srbije.

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

Jagode nije dovoljno oprati pod mlazom vode, mogu kriti nepoželjne sastojke

Granična policija uhapsila 10 osoba: Traženi zbog droge, krađe, falsifikovanja...

Granična policija uhapsila 10 osoba: Traženi zbog droge, krađe, falsifikovanja...

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Sokocu radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Prethodno, 27. augusta 2022., službenici ove jedinice lišili su slobode V.S. (1993.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Kalesiji zbog krivičnog djela "šumska krađa". Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Karakaj i predat službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu.

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 29. augusta 2022., na letu iz Frankfurta, lišili su slobode dvojicu državljana BiH. Za A.H. (1989.) je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela "teška krađa", dok je za E.T. (1983.) ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela "krađa". Predati su službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Službenici Jedinice GPBiH Višegrad, 28. augusta 2022., lišili su slobode A.Š. (1996.) jer je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela "nasilničko ponašanje". Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Uvac i predat službenicima Centra sudske policije u Bosansko-podrinjskom kantonu.

Prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Zupci, službenici Jedinice GPBiH Trebinje su 28. augusta 2022. lišili slobode V.A. (1975.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Službenici Jedinice GPBiH Orašje su prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orašje, 27. augusta 2022., lišili slobode Z.I. (1986.). Utvrđeno je da ovog bh. državljanina potražuje Općinski sud u Lukavcu zbog krivičnog djela "teška krađa". Predat je službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu", saopćeno je iz Granične policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije