Gradsko vijeće Sarajeva: Očekujemo izdavanje dozvole za stanicu na Bistriku

0
Radiosarajevo.ba
Gradsko vijeće Sarajeva: Očekujemo izdavanje dozvole za stanicu na Bistriku
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Gradsko vijeće Grada Sarajeva

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je danas na prijedlog gradonačelnice Benjamine Karić usvojilo Rezoluciju kojom smo iskazali opredjeljenje za uspostavu pune stabilnosti u regionu, poštivanje suvereniteta, nezavisnosti i teritorijalnog integriteta svih država.

Ovim činom, Gradsko vijeće izražava odlučnost da u demokratskim procesima, kroz jačanje dijaloga, uz uvažavanje postojećeg ustavnog i pravnog sistema, bez opstrukcija i ucjena, doprinesemo pozitivnim promjenama u BiH.

Jedna od tema današnje sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva bila je i nekadašnja Željeznička stanica na Bistriku.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Gradsko vijeće Grada Sarajeva - undefined

Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Gradsko vijeće Grada Sarajeva

Obnova stanice, koja je napravljena tokom austrougarske vladavine, je počela u oktobru 2020. godine. Novac za radove u iznosu višem od dva miliona KM osigurao je Grad Sarajevo.

"Sa velikim zadovoljstvom sam izvijestila gradske vijećnike da ovih dana očekujemo izdavanje upotrebne dozvole za Bistričku stanicu, a u skladu sa pozitivnim mišljenjem koje je dala Komisija za tehnički prijem", dodala je gradonačelnica Karić.

Na sjednici su donijete i dvije važne odluke - Udruženje za zaštitu kulturne baštine Isa-beg Ishaković i Savez udruženja antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata u Kantonu Sarajevo, proglašeni su od značaja za Grad Sarajevo.

Članovi Gradskog vijeća Grada Sarajeva danas su se pridružili inicijativi za simbolično obilježavanje Međunarodnog dana prevencije vršnjačkog nasilja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije