Gradsko vijeće Grada Sarajeva jednoglasno usvojilo Izvještaj o aktivnostima gradonačelnice Karić

0
Radiosarajevo.ba
Gradsko vijeće Grada Sarajeva jednoglasno usvojilo Izvještaj o aktivnostima gradonačelnice Karić
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / 26. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Rad 26. sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva kojom je predsjedavao Jasmin Ademović, predsjedavajući Gradskog vijeća je obilježilo, usvajanjem godišnjih izvještajnih dokumenata o radu organa Grada Sarajeva za 2022. godinu te budžetskih izvještaja.

Jednoglasno je usvojen Izvještaj o radu Gradskog vijeća Grada Sarajeva za 2022. godinu.

U uvodnom izlaganju je predsjedavajući Ademović istakao da je Program rada Gradskog vijeća za 2022. godinu realizovan gotovo u cijelosti, izuzev u segmentu koji se odnosi na urbano planiranje, o čemu se Gradsko vijeće očitovalo svojim zaključcima i inicijativama upućenim nadležnim organima s ciljem rješavanja prepreka radu organa Grada Sarajeva i u ovom segmentu.

Profesor Kržalić upozorava: Rusija hibridnim djelovanjem radi na podjelama, mi to nijemo posmatramo

Profesor Kržalić upozorava: Rusija hibridnim djelovanjem radi na podjelama, mi to nijemo posmatramo

Dodao je da je značajan broj tema koje nisu bile sadržane u Programu rada, Gradsko vijeće obradilo, prateći aktualnu situaciju i uvažavajući inicijative gradskih vijećnika i ovlaštenih predlagača tokom godine. Tako je rad Gradskog vijeća u 2022. godinu bio bitno obimniji i sadržajniji od programiranog. Podsjetio je na najznačajnija postignuća u prošloj godini.

Na kraju je predsjedavajući istakao da Gradsko vijeće Grada Sarajeva nastavlja svoj rad, sada već bitno usmjeren propisanim strateškim, planskim i programskim dokumentima, prateći aktualnu situaciju, u okviru zakonskih i drugih propisa, novog Statuta Grada Sarajeva te politike za koju su gradski vijećnici u ovom sazivu, dobili glasove građana.

Iskazao je opredjeljenje Gradskog vijeća da se istraje na inoviranju postojećih i donošenju novih gradskih propisa s ciljem uređivanja stanja i stvaranja boljeg okruženja za život i rad građana Sarajeva, ali i svih koje Sarajevo privlači svojim sadržajima i ulogom glavnog grada BiH.

Usvojen Budžet Grada Sarajeva za 2022. godinu

Usvojen Budžet Grada Sarajeva za 2022. godinu

Jednoglasno je usvojeni i Izvještaj o ostvarivanju politike Grada Sarajeva i aktivnostima gradonačelnice Grada Sarajeva za period 01.01. – 31.12.2022. godine, a zatim su usvojeni i Izvještaj o izvršenju Budžeta Grada Sarajeva za 2022. godinu i Izvještaj o utrošku sredstava tekuće rezerve za 2022. godinu, te Izvještaj o radu Pravobranilaštva Grada Sarajevo.

Usvojeni su i drugi izvještajni akti o provođenju gradskih propisa u prošloj godini to Izvještaj o provođenju Odluke o spomenicima od značaja za Grad Sarajevo za 2022. godinu, Izvještaj o provođenju Odluke o utvrđivanju i načinu sufinansiranja sportskih manifestacija od posebnog interesa za Grad Sarajevo u 2022. godini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije