Gradonačelnik Prijedora zabranio koncert grupe: 'Promovišu vrijednosti neprimjerene omladini'

2
Radiosarajevo.ba
Gradonačelnik Prijedora zabranio koncert grupe: 'Promovišu vrijednosti neprimjerene omladini'
Foto: Grad Prijedor / Slobodan Javor

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor zatražio je hitno otkazivanje koncerta muzičke grupe koja, prema raspoloživim informacijama, promoviše vrijednosti koje nisu primjerene omladini ovog grada, saopšteno je danas iz Gradske uprave u ovom gradu

Riječ je o muzičkoj grupi pod nazivom Designerica X Pljugica.

"Nakon saznanja da je za 20. jula u Ljetnoj bašti najavljeno održavanje koncerata muzičke grupe koje, prema raspoloživim informacijama, promovišu vrijednosti koje nisu primijenjene omladini našeg grada, želimo da javnost obavijestimo o sljedećem:

FK Sarajevo objavio video i poslao poruku 'Bordo naciji'

FK Sarajevo objavio video i poslao poruku 'Bordo naciji'

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor kontaktirao je menadžment nadležan za rad Ljetne bašte i tražio hitno otkazivanje ovog koncerta. Također, Grad Prijedor nije bio poznat niti se na bilo koji način može dovesti u vezu sa organizacijom ovog koncerta u našem gradu", navodi se u saopćenju gradonačelnika.

Grad Prijedor organizator je manifestacije "Prijedorsko ljeto 2023" koja sadrži 52 različita programa, a njegov sadržaj je javno oglašen na društvenim mrežama i plakatima gdje se može vidjeti da najavljeni koncert nije bio, niti bi mogao biti, dio ovog programa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije