Građanski savez: SDP napustio Platformu Predsjedništva BiH iz 1992.

5
Radiosarajevo.ba
Građanski savez: SDP napustio Platformu Predsjedništva BiH iz 1992.
Foto: Građanski savez / Muhamed Fazlagić

Povodom izdaje svih vrijednosti na kojima počiva Bosna i Hercegovina, u režiji kadrova SDP BiH u Srebrenici, Građanski savez (GS) traži da oni dijelovi SDP-a koji i dalje djeluju na Plaformi Predsjedništva BiH iz 1992. dignu svoj glas i smijene rukovodstvo stranke ili da je napuste, naveli su iz ove stranke.

"Kvislinško djelovanje - podrška Grujičiću to nesumljivo jeste - u Srebrenici je očito dio šireg zaokreta SDP prema kojem ne žele pro-bosansku saradnju u Brčkom i Mostaru, ali žele da pomognu da genocidne politike upravljaju najvažnijom opštinom u BiH. GS poziva građanke i građane Mostara da ne nasjednu na slične planove u režiji SDP", tvrde iz GS-a. 

Naime, nakon Srebrenice je opravdano sumnjati, navodi se dalje u saopćenju, da SDP ima saradnju s HDZ-om i da je zato odbio da bude dio neupitno pro-bosanske koalicije "Sve za Mostar".

"Dani pred nama će pokazati da li je cijelo rukovodstvo SDP svjesno otišlo uz bok Fikretu Abdiću ili će zdrave snage dići svoj glas i jasno tražiti promjene? Mi u GS držimo da je važniji naš mandat u OV Srebrenica-koji će možda biti presudan da se stvori većina koja priznaje genocid-nego stotinu drugih u Republici Sarajevo koju kvislinški dio SDP očito smatra odvojenom državom. Ovim putem pozivamo budućeg gradonačelnika, i dokazanog patriotu, Bogića Bogićevića da se očituje o saradnji njegovih kolega sa fašistima u Srebrenici", navodi se u saopćenju Građanskog saveza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije