Građani Žepča protestvovali protiv finansiranja TV Herceg-Bosne novcem iz budžeta

Radiosarajevo.ba
Građani Žepča protestvovali protiv finansiranja TV Herceg-Bosne novcem iz budžeta

Građani Žepča okupili su se danas ispred zgrade Općine Žepče kako bi izrazili nezadovoljstvo odlukom da se na narednoj sjednici Općinskog vijeća Žepče raspravlja o finansiranju HDZ-ove Televizije Herceg-Bosne, novcem iz budžeta.

Čović formirao vladu tzv. Herceg-Bosne?!

Oni su se prošetali od Doma kulture do zgrade Općine Žepče uz transparent "Nećete!!! Finansirati privatnu RTV 'Herceg-Bosne' novcem građana". Iako je kiša padala, to nije omelo građane Žepča da protestvuju i izraze nezadovoljstvo. Prisutnim se obratio vijećnik u Općinskom vijeću Žepče iz SDP-a Elvis Botić.

Upravo je Botić prvi otkrio namjere da se iz budžeta općine izdvoji novac za privatnu HDZ-ovu televiziju.

Dragan Čović: Uvežimo sve ono što nosi ime Herceg-Bosna

Botić je rekao da je  Muhamed Jusufović iz SDA, koji obnašna funkciju predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče stavio na dnevni red tačku u kojoj će se raspravljati o izdvajanju novca za HDZ-ovu televiziju.

Razgovor Čovića i Izetbegovića: O Herceg-Bosni, hrvatskom TV kanalu, Dodiku...

Općinsko vijeće Žepče će u četvrtak, 26. septembra u 10 sati raspravljati o finansiranju Radio-televizija Herceg-Bosne d.o.o. Mostar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije