Građani vakcinaciju mogu obaviti u bilo kojem domu zdravlja u KS

0
Radiosarajevo.ba
Građani vakcinaciju mogu obaviti u bilo kojem domu zdravlja u KS
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Vakcinacija se nastavlja

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo danas je obavjestilo građane da vakcinaciju mogu obaviti u bilo kojem domu zdravlja na području KS, bez obzira na mjesto prebivališta.

Kako je saopćeno, na ovaj korak su se odlučili s obzirom na veliki interes građana za vakcinaciju protiv koronavirusa u KS.

"Osim prve doze, u domovima zdravlja vrši se i revakcinacija, te davanje treće doze vakcine, u skladu sa preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS", saopćeno je iz Ministarstva zdravstva KS.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Građanima su na svim punktovima dostupne vakcine Pfizer, Moderna i Sinopharm za prvu, drugu i treću dozu.

Treća doza svih vrsta vakcine su na raspolaganju svim dobnim skupinama, kao i onima koji su primili prve dvije doze van Kantona Sarajevo, ali je prvo potrebno da prijave podatke o prve dvije doze u sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

"Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, te ih prvenstveno podsjeća na obavezno nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru", stoji u saopćenju.

Evo šta to znači

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije