Građani ponovo blokirali prilaz deponiji Uborak

Radiosarajevo.ba
Građani ponovo blokirali prilaz deponiji Uborak
Foto: Bljesak.info / Blokada deponije Uborak

Građani Mostara okupljeni oko inicijative „Jer me se tiče“ rano jutros su blokirali prilaz deponiji Uborak.

S obzirom da je policija na samom ulazu u deponiju, građani su ovaj put blokirali prilazne ceste, zabranjujući prolaz kamionima s komunalnim otpadom.

Kazali su da je riječ o kratkotrajnoj blokadi kojom žele, po ko zna koji put, skrenuti pažnju vlastima na problem s Uborkom, piše Bljesak.info.

Blokada će trajati do 10 sati, a građani ističu da štite svoje porodice.

Podsjetimo da je u ponedjeljak u Gradskoj vijećnici održan sastanak predstavnika građana i vlasti. Dogovora nije bilo jer je na sastanak došlo tek pet od 11 članova komisije. Građani su rekli kako se samo odugovlači s rješenjem, a Grad je pak saopćio da su ponuđene nove lokacije za deponiju, ali se do rješenja može doći tek kada se oformi Gradsko vijeće.

Građani traže izmiještanje deponije, a situacija se zakomplikovala nakon što je sredinom prošle godine u javnost iznesena informacija da se na deponiju odlaže mulj koji sadrži opasnu materiju piralen. Deponiji je istekla i okolinska dozvola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije