Građani krenuli na more: Pojačan promet vozila na nekoliko graničnih prijelaza

0
Radiosarajevo.ba
Građani krenuli na more: Pojačan promet vozila na nekoliko graničnih prijelaza
Foto: Printscreen / Pojačan promet vozila

Pojačan je promet vozila na graničnim prelazima Izačić, Bosanska Gradiška, Doljani i Gabela Polje na izlazu iz naše zemlje.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Posebno je frekventno na putnim pravcima koji vode prema jugu zemlje.

Pčelari iz BiH u borbi za opstanak: Nesreća na pruzi prijeti kolapsom medne proizvodnje

Pčelari iz BiH u borbi za opstanak: Nesreća na pruzi prijeti kolapsom medne proizvodnje

"Mole se svi učesnici u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Danas, 9. septembra, će se do 18 sati izvoditi radovi na dionici magistralnog puta Ormanica - Cerik (u dužini od kilometra prije Cerika), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj - Rudanka - Johovac i regionalnim putem Razboj - Rudanka.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od sedam do 16.30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bugojno - Kupres, Vitez - Nević Polje, Livno - Kamensko, Semizovac - Olovo, Ripač - Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf - Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na sat.

Zbog održavanja maratona danas do 14.30 sati obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Bosanska Krupa - Bihać, a u vrijeme ove obustave alternativni pravci su u funkciji.

Zbog organizovanja polumaratona, danas će u vremenu od 17 do 20 sati za saobraćaj biti zatvoren putni pravac Prozor - Mokronoge (na dijelu od raskrsnice za Orašac - Varvara - Jaklići - Ripci - raskrsnica za Šćit).

Još sutra, 10.septembra, traje sportska manifestacija u kanjonu Tijesno na putnom pravcu Karanovac - Crna Rijeka, zbog čega u vremenu od 11 do 11.45 sati dolazi do obustave saobraćaja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije