Građani istočnog dijela RS-a će prestati plaćati porez?

Radiosarajevo.ba
Građani istočnog dijela RS-a će prestati plaćati porez?
Screenshot / Marinko Božović
Vlada Republike Srpske neće podržavati općine koje na izborima nisu pripale SNSD-u.

Izjavio je ovo predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik, a načelnici tih općina tvrde da podrške nije bilo 10 proteklih godina. Dodik je sada javno priznao nešto što oduvijek radi, tvrdi u izjavi za TV1 načelnik Istočne Ilidže Marinko Božović iz SDS-a, javlja BNTV.

“Istočna Ilidža godinama trpi taj neravnopravan odnos u odnosu na ostale općine u RS.  Mi smo se već na tu situaciju navikli, ali evo sada kada je to predsjednik rekao i javno, nadam se da će ostalim ljudima u RS postati jasno u kakvoj mi državi živimo”, istakao je Božović.

On tvrdi da se ova situacija najbolje ogleda u činjenici da se novac koji je RS stekla privatizacijom Telekoma ulagao u infrastukturne projekte širom RS-a, osim u općine koje ne vodi SNSD. Niti jedna marka nije stigla u Istočnu Ilidžu, tvrdi Božović.

“Razlika zapadni i istočni dio, gradnja autoputeva na zapadnom dijelu RS, dok u istočnom dijelu RS bukvalno nema para da se povuku bijele linije po magistralnim putevima. Ja sam nekad kada je u pitanju gradnja bolnice u Istočnom Sarajevu govorio da će građani Sarajevsko-romanijske regije prestati plaćati porez. Sve zdravstvene ustanove širom RS su napravljene izuzev ove u Istočnom Sarajevu”, dodao je Božović.

Vidne su, dodaje, i  razlike u konkretnim ulaganjima u općine koje vode SNSD-ovi i, s druge strane, načelnici iz Saveza za promjene.

“U jednoj imate pomoći od predsjednika RS, raznih fondova za ruralni razvoj pa do projekta koji se finansira iz budžeta RS. U drugoj općini nemate niti jednu marku koja dođe iz budžeta RS”, smatra Božović.

Sramotno je, zaključuje Božović, ovakvo ponašanje predsjednika Republike Srpske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije