Građani iskazali zabrinutost: Poznato šta je zamutilo Neretvu

Radiosarajevo.ba
Građani iskazali zabrinutost: Poznato šta je zamutilo Neretvu

Brojni Čapljinci koji su danas šetali rivom iznenadili su se prizorom zamućene Neretve, javlja Radio Čapljina.

Brojni slušatelji ove radiostanice iskazali su zabrinutost jer u ovom dijelu godine, kada su vodostaji niski, nije uobičajno da je Neretva mutna.

Zaista, Neretva je mutna i u Čapljini a pogotovo uzvodno oko Počitelja. Međutim iznad gradilišta na mostu koridora Vc Neretva je uobičajno bistra.

U Agenciji za vodno područje Jadranskog mora su kazali da su kemijski parametri vode na mjernim postajama u Žitomisliću i u Drečevu uredni, a da je do zamućenja vode nizvodno od Počitelja došlo uslijed radova na mostu autoceste.

Naime, kako kažu u Agenciji, izvođač radova ima sve potrebne dozvole da sa mašinama ulazi u korito Neretve i da može raditi na pomjeranju materijala uslijed čega dolazi do zamućenja vode nizvodno od gradilišta.

Ono što je najvažnije: Hemijski parametri su uredni tako da se ne radi o zagađenju nego su jednostavno mašine koje grade most na autocesti zamutile vodu inače bistre Neretve u ovo doba godine.

neretva_zamucena_radiocapljina_2.jpg - undefined

Foto: Radio Čapljina

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije