BiH / Novi vlasnik investira 20 miliona KM: Čapljina će opet mirisati po Lastinom keksu

04. 11. 2019. u 17:34:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 62

Gradonačelnik Grada Čapljine Smiljan Vidić u ponedjeljak je u Gradskoj upravi održao sastanak s direktorom i vlasnikom firme "Violeta" i novim vlasnikom tvornice keksa i vafla "Lasta" Petrom Ćorlukom.

Nakon susreta su obišli pogone Laste, a gradonačelnik Vidić je objasnio koliko je za važan novi početak tvornice keksa.

"Veselim se što će se priča s Lastom pozitivno završiti, a sjećam se kad su me radnici Laste dočekali s viješću da su svi otpušteni. Tada smo razgovarali i rekao sam im da stečaj ne mora značiti kraj, nego može značiti i novi početak i evo tako se i ispostavilo. Nakon stečaja, odnosno mogućnosti prodaje Laste spominjala su se razna imena i kada se počelo govoriti o mogućoj kupnji od Petra Ćorluke, odnosno Violete, nadao sam se da će to tako i biti jer sve što je započeo raditi svakako je uspjelo i pretvorilo se u brend. Danas sam imao priliku da malo porazgovaramo o budućim planovima i obnovi proizvodnje", kazao je Vidić.

Petar Ćorluka ovom prigodom je potvrdio da je završen proces preuzimanja Laste te da za obnovu i osposobljavanje proizvodnje po standardima koje zahtijeva Europska unija planira uložiti 20 miliona maraka.

"Svakako mi je najvažnije da Lasta vrati onaj brend koji je imala. U proizvodnju će se uložiti maksimalan trud i sredstva da dobijemo vrhunske proizvode. Pogoni i stanje u kojem je Lasta sada ne zadovoljavaju proizvodnju hrane, pa je prvi potez obnova krova, zidova, otvora, podova i slično", kazao je Ćorluka.

Dodao je kako su već u tijeku užurbani pregovori za obnovu s novim tehnologijama i strojevima.

"Nakon obnove raspisuje se konkurs za radnike i svakako nam je u cilju angažirati lokalno stanovništvo koje zna i želi raditi. Moram istaknuti potporu i partnerskih firmi, kao što su Ferrero Rocher i Barilla koje će nam svakako pomoći sa svojim znanjem i iskustvom", kazao je Ćorluka.

Istaknuo je također kako blizina željezničke pruge uvelike olakšava komunikaciju za prikupljanje, odnosno nabavku potrebnih sirovina koje su van Bosne i Hercegovine te kako vjeruje da će Čapljina, po njegovim riječima, uskoro mirisati po mirisu najboljeg keksa poznatog u široj regiji, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Grada Čapljine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA