Građani i porodica traže da FUP i ministar Ramo Isak istraže ubistvo Nizame Hećimović

5
Radiosarajevo.ba
Građani i porodica traže da FUP i ministar Ramo Isak istraže ubistvo Nizame Hećimović
Foto: Facebook / Nizama Hećimović

Neformalna grupa građanki i građana Gradačca, kao i tetak i tetka ubijene Nizame Hećimović, zatražili su od Federalne uprave policije (FUP) i ministra Rame Isaka da ponovo istraži ovaj slučaj.

Uputili su FUP-u i resornom ministru Rami Isaku zajednički zahtjev za otvaranje unutrašnje istrage povodom nepostupanja i nebalogovremenog postupanja policije u Gradačcu, Srebreniku i policije TK u odbrani života troje građana u augustu 2023. godine.

"Mi članovi porodice ubijene Nizame Hećimović, kao i naših sugrađana oca i sina Džengiza i Denisa Ondera, imamo pravo na istinu i tražimo da viši organi provedu temeljitu istragu zbog čega policijske snage u Gradačcu i ostalim dijelovima TK-a, nisu poduzele blagovremene radnje koje su sigurno mogle spriječiti ubistvo, naprije Nizame Hećimović, koja se krila u kući tetke Zijade Pamuković udaljene dvije minute od policijske stanice što je dobro bilo poznato policiji, kao i opasnost koju predstavlja njen ubica, a kojem je ista policija omogućila godinama da hoda gradom sa oružjem bez dozvole", navodi se u dopisu Neformalne grupe građanki i građana Gradačca.

Oglasio se Sergej Barbarez: Napisao samo tri riječi

Oglasio se Sergej Barbarez: Napisao samo tri riječi

Podsjetimo, život Nizame Hećimović ugašen je u petak, 11. avgusta, od ruke njenog partnera Nermina Sulejmanovića. Nekoliko dana prije nego što je ubijena, Nizama je Nermina prijavila za porodično nasilje.

Četiri dana prije ubistva sutkinja Opštinskog suda u Gradačcu donijela je rješenje kojim se ne određuje mjera zabrana prilaska nasilniku. Predsjednica suda je to rješenje opravdala riječima da policija nije dostavila dokaze.

Nakon što je ubio Nizamu, prenoseći sve to uživo na Instagramu, Nermin je otišao u grad gdje je svirepo ubio Denisa i Đengiza Ondera, sina i oca, koje je poznavao od ranije i s kojima je bio u sporu.

Potvrđeno: Pokrenut postupak protiv sutkinje koja je odbila zahtjev da monstrum ne prilazi Nizami!

Potvrđeno: Pokrenut postupak protiv sutkinje koja je odbila zahtjev da monstrum ne prilazi Nizami!

U svom krvavom napadu ranio je i tri osobe. Prvo Nizaminog rođaka, kod kojeg se sa djetetom skrivala nakon što je pobjegla od nasilnika, Denisovu majku, kao i policajca koji je pokušao da ga zaustavi.

Na kraju je monstrum Nermin Sulejmanović izvršio samoubistvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije