Potvrđeno: Pokrenut postupak protiv sutkinje koja je odbila zahtjev da monstrum ne prilazi Nizami!

2
Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Pokrenut postupak protiv sutkinje koja je odbila zahtjev da monstrum ne prilazi Nizami!
Foto: Kolaž / Lejla Numanović, Nermin Sulejmanović, Nizama Hećimović

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine pokrenulo je disciplinski postupak protiv sutkinje Lejle Numanović, koja nije odobrila zahtjev Nizame Hećimović da se Nerminu Sulejmanoviću zabrani prilazak. 

Ova informacija je potvrđena za portal Radiosarajevo.ba iz VSTV Bosne i Hercegovine. 

"Želimo Vas informisati da je Ured disciplinskog tužioca (Ured) Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) Prvostepenoj disciplinskoj komisiji VSTV BiH podnio disciplinsku tužbu protiv Lejle Numanović, sudije Općinskog suda u Gradačcu, zbog disciplinskog prekršaja propisanog članom 56. tačka 8. Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH: 'nemar ili nepažnja u vršenju službenih dužnosti'", stoji u odgovoru na upit portala Radiosarajevo.ba VSTV-u. 

Izgorio objekat na Alipašinom Polju

Izgorio objekat na Alipašinom Polju

Podsjetimo, Lejla Numanović je odbila službeni zahtjev ubijene Nizame Hećimović o zabrani prilaska Nerminu Sulejmanoviću. 

Nekoliko dana kasnije, Sulejmanović je ubio Hećimović, te još dvije osobe, a zatim je presudio sebi. Ovaj slučaj femicida je šokirao Bosnu i Hercegovinu, ali i region, posebno zbog toga što je ubistvo Nizame Hećimović ovaj monstrum prenosio uživo. 

Nakon što se desilo ubistvo, Numanović se oglasila, rekavši kako ona nije donijela odluku da se Sulejmanoviću zabrani prilazak zbog toga što policija nije dostavila dokaze o nasilju u porodici

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije