Gradačac jutros najtopliji u BiH: Objavljena prognoza do utorka - red kiše, red sunca

1
Radiosarajevo.ba
Gradačac jutros najtopliji u BiH: Objavljena prognoza do utorka - red kiše, red sunca
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Sarajevski sebilj na Baščaršiji

Jutros po kotlinama centralne i istočne Bosne preovladava magla i niska naoblaka, a u ostatku zemlje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 9; Ivan Sedlo 11; Sokolac 12; Sarajevo, Široki Brijeg 14; Livno 15; Srebrenica 16; Sanski Most, Zenica 17; Banja Luka, Bihać, Prijedor, Tuzla 18; Mostar, Trebinje 19; Gradačac 20; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 2 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u većem dijelu naše zemlje preovladavati sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana. Po kotlinama centralne i istočne Bosne prije podne magla ili niska naoblake. Poslije podne i tokom noći kiša, pljuskovi i slaba grmljavina očekuju se širom zemlje. U centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne su lokalno mogući jači pljuskovi, što može uzrokovati pojavu bujica. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatuta od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

U Sarajevu jutro oblačno, uz djelimično razvedravanje tokom dana. Poslije podne i tokom noći su mogući lokalni pljuskovi. Dnevna temperatura oko 24 °C.

Biometeorološka prognoza: Mada će povećana naoblaka i povremeni pljuskovi, izraženije u drugom dijelu dana, remetiti ugođaj, te uzrokovati nešto lošije raspoloženje kod većine ljudi, umjerene temperature i osvježenje u vidu padavina, pozitivno će djelovati na opštu sliku. Tegobe kod hroničnih bolesnika neće biti suviše izražene. Na jugu zemlje biće malo povoljnije biometeorološke prilike.

U nedjelju 11. juna pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U sjevernim područjima Bosne se lokalno očekuju jači pljuskovi, što može uzrokovati pojavu bujičnih poplava. Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 °C. 

U ponedjeljak 12. juna u Bosni pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično smanjenje naoblake poslije podne. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne lokalno slaba kiša ili pljusak. U Hercegovini sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Poslije podne na kranjem jugoistoku Hercegovine je moguć pljusak. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 °C. 

Nedim Sladić za Radiosarajevo.ba: Kakvo nas vrijeme očekuje ovog ljeta?

Nedim Sladić za Radiosarajevo.ba: Kakvo nas vrijeme očekuje ovog ljeta?

U utorak 13. juna u većem dijelu zemlje sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne slab lokalni pljuskovi su mogući na sjeveru Hercegovina i na jugozapadu Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 28°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije