Gradačac je jutros najtopliji grad u BiH: Objavljena prognoza za naredne dane, ponovo će biti kiše

0
Radiosarajevo.ba
Gradačac je jutros najtopliji grad u BiH: Objavljena prognoza za naredne dane, ponovo će biti kiše
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Građani Sarajeva u šetnji

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 13 stepeni, Ivan Sedlo i Široki Brijeg 14, Sokolac i Srebrenica 15, Bugojno i Drvar 16, Bihać, Livno i Sarajevo 17, Zvornik 18, Banja Luka, Doboj i Sanski Most 19, Prijedor, Trebinje, Tuzla i Zenica 20, Bijeljina i Neum 21, Mostar 22, Gradačac 23 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste. 

Temperatura mora jučer, 6. juna, iznosila je 23 stepena.

Nevrijeme zahvatilo još jedan grad u BiH: Uništeni automobili i srušena stabla pod udarom oluje

Nevrijeme zahvatilo još jedan grad u BiH: Uništeni automobili i srušena stabla pod udarom oluje

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. Uz temperature koje će pretežno biti u okviru uobičajenih ili nešto više, većina populacije trebala bi se osjećati ugodnije. Hronični bolesnici i meteoropate neće imati jačih tegoba u prvom dijelu dana, u poslijepodnevnim satima poželjno je reducirati aktivnosti. Prilikom boravka na otvorenom neophodno je provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje u planinskim područjima i na sjeverozapadu Bosne moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab u Hercegovini i na jugozapadu Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 27 do 33 stepena. U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna oko 30 stepeni.

Subota: Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje u planinskim i sjevernim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 18, a najviša dnevna od 28 do 34 stepena.

Garsonjera od osam kvadrata u BiH prodata u rekordnom roku: 'Otišla' za samo tri sata

Garsonjera od osam kvadrata u BiH prodata u rekordnom roku: 'Otišla' za samo tri sata

Nedjelja: Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne i krajem dana moguća je kiša i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, a najviša dnevna od 30 do 35 stepeni. 

Ponedjeljak: Malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Ponegdje uz nešto više oblaka moguća je i kiša ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, a najviša dnevna od 28 do 33 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije