Grad u BiH donio odluku: Podrška studentima u iznosu od 500 KM

1
Fena
Grad u BiH donio odluku: Podrška studentima u iznosu od 500 KM
Foto: Perica Biško / Ljubuški

Gradsko vijeće Ljubuškog usvojilo je odluku o dodjeli jednokratne finansijske podrške studentima za akademsku 2022./2023. godinu.

"Svi koji uredno izvršavaju svoje studentske obaveze dobit će jednokratnu novčanu pomoć Grada Ljubuškog od 500 maraka. Ove godine ćemo za studente izdvojiti preko 300.000 KM. Mislim da je ovo mjera koja ima smisla i na kojoj ću insistirati, a truditi ćemo se da ta podrška ubuduće bude i veća", rekao je gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić.

Naveo je kako će uskoro će biti raspisan i javni poziv, a podršku će dobiti svi redoviti studenti državnih univerziteta s područja Grada Ljubuškog koji nisu ponavljali nijednu godinu studija, koji nisu u statusu apsolventa diplomskog ili integriranog studija te nisu stariji od 26 godina.

Na bh. fakultetu želi studirati 50 Indijaca: "Dobri su izgledi da će se popuniti kvota"

Na bh. fakultetu želi studirati 50 Indijaca: "Dobri su izgledi da će se popuniti kvota"

Na sjednici Gradskog vijeća usvojena je i Odluka o dodjeli koncesija za korištenje poljoprivrednog zemljišta na području Grada Ljubuškog.

"Osim toga donesena je i Odluka o uvjetima, iznosu i postupku dodjele novčanih sredstava za uzgajivače goveda", objavljeno je na službenim stranicama Grada Ljubuškog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije