Gračanica: Policija se sukobila s radnicama Fortune, dvije zatražile pomoć ljekara

Radiosarajevo.ba
Gračanica: Policija se sukobila s radnicama Fortune, dvije zatražile pomoć ljekara
Nemile scene dogodile su se u srijedu ujutro ispred Fabrike obuće "Fortuna" u Gračanici, gdje su se bivše radnice ove firme i pripadnici policije sukobili prilikom prisilnog uvođenja stečajnog upravnika u ovu fabriku.

Naime, radnice koje mjesecima spavaju pred fabrikom, zbog hladnoće su ušle u jednu prostoriju, ali su jutros izbačene kada je, uz asistenciju policije, stečajni upravnik "Fortune" Mehmed Krajinović ušao u fabriku.

"Policija je došla i izvela nas silom, a nakon toga tri radnice su zatražile medicinsku pomoć", istaknule su predstavnice radnica koje protestiraju.

Prema informacijama koje dolaze iz policije nije bilo upotrebe sile, a do ovog trenutka ljekari iz gračaničkog Doma zdravlja se nisu izjasnili o stanju radnica koje su tražile medicinsku pomoć, prenosi Radio Gračanica.

Podsjećamo, radnice su nekoliko puta do sada pokušale spriječiti stečajnog upravnika Mehmeda Krajinovića da uđe u firmu, jer ne žele da on vodi stečaj, a povodom toga žalbu su uputile i sudu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije