Govori se o nedostatku radne snage u BiH, a podaci govore drugačije: Sve više nezaposlenih osoba

/ Komentari (3)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Tonci

Nece raja da radi. Mladi izadju na trziste rada i zele odmah platu da mogu dici kredit da kupe velik stan, novi auto, vikendicu i da putuju 4x godisnje na daleke destinacije po 10 dana, ne shvatajuci da ne mogu ostvariti koeficijent ucinka 0,5 od svoje neto plate i da ne mogu imati odmor od 40 dana godisnje za rad od 8 go 16 sa pauzom svakih pola sata od pola sata. Mladi zive u oblacima a Bolonjimmje skolstvontoliko degradirano da je o tome degutantno pricati koji je nivo neznanja, al to dodje nabrijano na razgovor, ono je Master. Hl**** se ne zna najesti, ucinak mu ili joj 400KM mjesecno i hoce 3000KM i to malo.

Guest

pa naravno da mladi žele platu i slobodne dane i sve ostalo ..nema vise ako nećeš ima na birou..eto vam indijci sada da rade

Ima svega

Na biroima je mnogo osoba koje nisu sposobne za rad a ne mogu dobiti invaliditet i potvrde o radnoj nesposobnosti. Također neki bi mogli raditi skraćeno radno vrijeme ili samo pola radnog vremena ali ne postoje takve mogućnosti. Poslovi koji se nude su uvijek isti i ne može ih bilo ko obavljati. Postoje i oni koji rade na crno a na birou su. Država je omogućila da se radnicima masovno isplaćuje minimalac a ostalo na ruke itd.

/ Najnovije