Oglasila se Općina Gornji Vakuf o uvredljivim grafitima

Radiosarajevo.ba
Oglasila se Općina Gornji Vakuf o uvredljivim grafitima
Foto: Čitatelj/Radiosarajevo.ba / Grafiti u Gornjem Vakufu

Općina Gornji Vakuf je komentarisala uvrijedljive grafite koji su bili ispisani na kućama i automobilima bošnjačkog stanovništva.

"Načelnik općine Gornji Vakuf-Uskoplje Sead Čaušević i Općinska uprava oštro osuđuju ispisivanje uvredljivih grafita u jutarnjim satima dana 5. 8. 2019.godine u dvorištu povratničkih Bošnjačkih porodica u naselju Krupa, koji su osvanuli na automobilima i stambenim objektima", saopšteno je.

Kako je navedeno, ovakvi postupci sigurno ne idu u prilog izgradnji boljeg suživota i tolerancije, stoga su apelovali na sve građane da se suzdrže od bilo kakvih provokacija i dizanja tenzija, jer samo sa poštovanjem različitosti doprinosi se suživotu i razvoju lokalne zajednice.

Od svih nadležnih institucija zahtijevaju da svojim aktivnostima otkriju počinitelje tih vandalskih djela i privedu ih licu pravde, a također su pozvali sve nevladine organizacije i javne institucije da javno osude ovakvo vandalsko ponašanje i podignu glas protiv govora mržnje i netolerancije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije