Goran Čerkez najavio: Vrijeme je da pustimo gledaoce na tribine

Radiosarajevo.ba
Goran Čerkez najavio: Vrijeme je da pustimo gledaoce na tribine

Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, izjavio da je moguće očekivati veće popuštanje mjera, uz mogući povratak gledatelja na tribine sportskih događaja.

"Vrijeme je da pustimo gledaoce na tribine. Spremni smo da razgovaramo sa NSBiH. Sve su to razmišljanja koja Krizni štab treba donijeti zajednički. To su ozbiljne aktivnosti koje mogu poremetiti situaciju”, izjavio je Čerkez.

Čerkez je kazao da od početka pandemije FBiH nije imala bolje vijesti kada je o COVID-19 riječ.

“Ja mogu reći izuzetno dobre vijesti, od početka pandemije nismo imali ovako dobre vijesti. Jučer smo imali 66 pozitivnih, 132.000 obljelih koji su potvrđeni do jučer.

Incidenca – nikada manja. 26,5 je incidenca, ovo se dugo nije desilo, prvi put od početka pandemije se dešava”, rekao je Čerkez gostujući na N1.

Podsjećamo, u protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo je na koronavirus je testirano 376 osoba, potvrđeno je 11 novozaraženih, a od COVID-19 infekcije oporavilo se 28 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije