Gojko Knežević preuzeo ulogu načelnika Zajedničkog štaba OS BiH: 'Dosta je toga što treba uraditi'

4
Radiosarajevo.ba
Gojko Knežević preuzeo ulogu načelnika Zajedničkog štaba OS BiH: 'Dosta je toga što treba uraditi'
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Gojko Knežević, Zukan Helez i Senad Mašović

Na svečanoj ceremoniji primopredaje dužnosti održanoj 31. januara, u Domu OS BiH, dosadašnji načelnik Zajedničkog štaba generalpukovnik Senad Mašović predao je dužnost novoimenovanom generalmajoru Gojku Kneževiću.

Ceremoniji su prisustvovali visoki dužnosnici, uključujući ministra obrane BiH Zukana Heleza, parlamentarnog vojnog povjerenika Boška Šiljegovića, te predstavnike NATO-a i EUFOR-a.

Ministar Helez istaknuo je ponos u jakim Oružanim snagama te izrazio zahvalnost dosadašnjem načelniku Mašoviću na predanom vođenju. Pritom je naglasio da će novoimenovani načelnik, generalmajor Knežević, nastaviti jačati OS BiH.

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

U svom oproštajnom govoru, generalpukovnik Mašović ponosno je istaknuo protekle godine označene izazovima, dok je ministru Helezu izrazio uvjerenje u daljnji uspjeh vojske.

„Siguran sam da će novoimenovani načelnik ZŠ Oružanih snaga BiH generalmajor Gojko Knežević, sa svojim zamjenicima brigadnim generalom Mirsadom Ahmićem i brigadnim generalom Tomom Kolendom, nastaviti uspješno rukovoditi ZŠ OS BiH kao što je to do sad radio generalpukovnik Mašović. Generalmajoru Kneževiću čestitam postavljenje i želim puno zdravlja, sreće i uspjeha na novoj dužnosti te poručujem da možete računati na moju podršku. Budite primjer svojim vojnicima, kako u službi, tako i u privatnome životu“, zaključio je ministar.

Gojko Knežević, Zukan Helez i Senad Mašović
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba: Gojko Knežević, Zukan Helez i Senad Mašović

Generalmajor Knežević zahvalio se na povjerenju i istaknuo novi izazov koji predstavlja dužnost načelnika Zajedničkog štaba. 

"Vjerujem da je postavljanje na ovu dužnost potvrda mog dosadašnjeg rada. Ovo je za mene novi izazov, koji ću nadam se uspješno realizovati uz podršku svojih kolega zamjenika i svih pripadnika OS BiH. Mnogo je urađeno, ali također dosta je toga što treba uraditi. Da bi naši rezultati bili prepoznatljivi morat ćemo se fokusirati na određene prioritete, kao što su poboljšanje uslova i života naših vojnika, povjerenje, jačanje integritete, vojne i regionalne saradnje“, istaknuo je Knežević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije