Goganović tvrdi da su ga u Sarajevu napali 'Helezovi sljedbenici' - evo šta mu je odgovorio Helez

23
Radiosarajevo.ba
Goganović tvrdi da su ga u Sarajevu napali 'Helezovi sljedbenici' - evo šta mu je odgovorio Helez
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Zukan Helez

"Kategorički odbacujem insinuacije o tome da su, kako to kažu iz kabineta zamjenika ministra odbrane BiH Aleksandra Goganovića 'Helezovi sljedbenici' fizički napali moga zamjenika. Ja nemam sljedbenike, ne živimo u srednjem vijeku."

Komentar je ovo državnog ministra odbrane Zukana Heleza (SDP) na navode njegovog zamjenika Aleksandra Goganovića koji tvrdi kako je jučer, 17. januara, verbalno napadnut u Sarajevu. "Napad" ovako opisuje: "Krenuo sam od Suda BiH prema Lukavici. Stao sam kod kioska da nešto kupim kada je naišla grupa ljudi koji su me izvrijeđali." Goganović je dodao da ga je potom obezbjeđenje uvelo u automobil. Šef njegovog Kabineta tvrdi da su napadači sve vrijeme uzvikivali: "Živio beg Helez, smrt Srbinu Goganoviću". 

Helez je poručio kako poziva nadležne institucije BiH da "istraže navodni napad te o tome izvijeste javnost".

Gdje je danas novinarka iz filma „Lepa sela lepo gore“: Ima 63 godine i prava je vamp zavodnica

Gdje je danas novinarka iz filma „Lepa sela lepo gore“: Ima 63 godine i prava je vamp zavodnica

"Moj rad i aktivnosti koje poduzimam podržavaju patriote ove države sa kojima dijelim isti cilj, a to je cjelovita Bosna i Hercegovina, vladavina prava, sloboda i jednakost za sve građane ove države na svakom njenom pedlju, bez obzira na vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost.

Nepostojeće registarske tablice Rs i nacionalistički vašar koji se organizuje svaki put kad se treba održati ročište u Sudu BiH predsjedniku Rs Miloradu Dodiku imaju za cilj isprovocirati incident kako bi se Sarajevo prikazalo nesigurnim. Pozivam sigurnosne agencije da osiguraju da se sudski procesi odvijaju bez pritiska i provokacija", dodao je ministar odbrane, te zaključio:

"Krivične prijave koje namjeravam podnijeti danas u Tužilaštvu BiH čine Milorada Dodika i šačicu podanika njegove antiustavne i secesionističke politike nervoznim i uplašenim. Umjesto antiustavnog djelovanja, politike 90-tih i snova o otcjepljenju, okrenimo se euroatlanskim integracijama, ubrzanom ispunjavanju uslova za otpočinjanje pregovora sa EU za dobrobit svih građana u Bosni i Hercegovini."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (23)

/ Povezano

/ Najnovije