Odbijena žalba: Mahmutu Švraki potvrđena prvostepena presuda

0
Radiosarajevo.ba
Odbijena žalba: Mahmutu Švraki potvrđena prvostepena presuda
Agencije / Mahmut Švraka

Drugostepena disciplinska komisija za tužioce Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH/Vijeće) u predmetu protiv tuženog Švraka Mahmuta, glavnog tužioca javnog tužilaštva RS-a, odlučujući po žalbi tuženog, donijela je Odluku kojom je odbila kao neosnovanu žalbu tuženog Švraka Mahmuta i potvrdila odluku Prvostepene disciplinske komisije za tužioce od 03. jula 2021. godine, saopćeno je iz VSTV-a.

Podsjećamo da je Odlukom Prvostepene disciplinske komisije za tužioce, tuženi Švraka Mahmut, glavni tužilac javnog tužilaštva RS, oglašen odgovornim za disciplinski prekršaj "propuštanje, iz neopravdanih razloga, da postupi u skladu s odlukama, naredbama ili zahtjevima Vijeća".

Za navedeni disciplinski prekršaj tuženom je izrečena disciplinska mjera smanjenje plaće za iznos od 10 posto na period od tri mjeseca.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Protiv odluke Drugostepene komisije VSTV-a BiH može se uložiti žalba Vijeću kao cjelini u roku od osam dana od dana prijema odluke.

Odluka Drugostepene disciplinske komisije može se pobijati samo zbog izrečene disciplinske mjere. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije