Glavni tužilac Milanko Kajganić zakazao vanredni press povodom hapšenja Debevca i Mehmedagića

9
Radiosarajevo.ba
Glavni tužilac Milanko Kajganić zakazao vanredni press povodom hapšenja Debevca i Mehmedagića
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Milanko Kajganić

Povodom hapšenja bivšeg direktora OSA Osmana Mehmedagića Osmice i predsjednika Suda BiH Ranka Debevca, koje se dogodilo u ponedjeljak, 18. decembra, glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić zakazao je za utorak, 19. decembra, konferenciju za medije. 

Kako je najavljeno iz Tužilaštva BiH press konferencija će se održati u 13 sati.

"Povodom nedavnih aktivnosti Tužilaštva BiH i partnerskih agencija za provedbu zakona, glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić održat će konferenciju za medije, u utorak, 19. decembra 2023. godine, u 13 sati, u prostorijama Tužilaštva BiH", navedeno je iz Tužilaštva BiH.

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina

U Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine i dalje traje saslušanje predsjednika Suda BiH Ranka Debevca i bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osmana Mehmedagića, koji su uhapšeni u ponedjeljak, 18. decembra, u Sarajevu, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Od izvora iz SIPA-e smo saznali da će tokom utorka, 19. decembra, Debevec i Mehmedagić biti predati Tužilaštvu BiH.

Pripadnici SIPA-e, po nalogu Tužilaštva i Suda BiH, oko ponoći su obavili pretres stana uhapšenog predsjednika Suda BiH Ranka Debevca.

"Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec i bivši direktor OSA-e Osman Mehmedagić osumnjičeni su da su prekoračili ovlasti prilikom prisluškivanja tri osobe. Najmanje dvije osobe rade u pravosuđu", objavila je Istraga na društvenoj platformi X (nekadašnji Twitter).

Njihovo hapšenje nema nikakve veze sa slučajem Respiratori.

Podsjetimo, pripadnici SIPA-e uhapsili su jučer u restoranu Luka u Istočnom Sarajevu predsjednika Suda BiH Ranka Debevca, a nešto kasnije i Osmana Mehmedagića na drugoj lokaciji, po naredbi Tužilaštva BiH.

"Debevec i Mehmedagić se sumnjiče za krivična djela zloupotrebe položaja, povezana sa drugim krivičnim djelima iz Krivičnog zakona BiH", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Senka Nožica: 'Osjećam se vrlo nesigurno u državi u kojoj je ministar sigurnosti Nenad Nešić'

Senka Nožica: 'Osjećam se vrlo nesigurno u državi u kojoj je ministar sigurnosti Nenad Nešić'

Kasno u ponedjeljak navečer, 18. decembra, pojavila se i lažna informacija da je uhapšena advokatica Senka Nožica.

Lažnu vijest u medije je pustio ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić.

Kompletan razgovor sa advokaticom Senkom Nožicom možete pročitati na linku OVDJE, kao i poteze koje je najavila protiv ministra sigurnosti Nenada Nešića zbog puštanja u medije lažne informacije da je uhapšena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije