BL / Glasnogovornik SNSD-a se izvinio zbog "republike šumske": Stvarno nisam mislio na RS

21. 10. 2019. u 11:31:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 41

Portparol Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Radovan Kovačević izvinio se ovog vikenda zbog izjave od prije više godina, kada je na društvenim mrežama okačio fotografiju ispod koje je napisao: “Pozdrav iz republike šumske”.

Kovačević tvrdi da se ta njegova rečenica uopšte nije odnosila na RS.

"Sarkazam u kojem sam šumu u kojoj sam se fotografisao šaljivo nazvao 'republika šumska' je bio nesmotren. Žao mi je zbog toga. Ta objava je iz 2016. godine kada sam bio član GO SNSD i zaposlen u kabinetu predsjednika Republike i ni na koji način se nije odnosila na moju državu", naveo je Kovačević na svom Tviter profilu, reagujući na česte prozivke opozicije da je RS nazvao republikom šumskom.

On je komentarisao i prozivke kako je do sada promijenio deset stranaka, navodeći da je prije SNSD bio još samo u SDP.

"Očigledno je da sam, zbog dobronamjernih ljudi, dužan objasniti neke stvari. Istina je da sam bio član SDP u koji sam ušao kao mladić, vjerovali ili ne, kroz 'rok en rol'. Ipak, nisam bio član nijednog organa te stranke i nisam učestvovao u donošenju bilo kakve odluke te stranke", tvrdi Kovačević.

On dodaje da je iz SDP izašao 2006. godine, te da činjenicu da je bio član te stranke smatra svojom velikom greškom, ali i značajnom školom.

Kovačević ističe da je to bila jedina stranka u kojoj je bio učlanjen prije učlanjivanja u SNSD. Dodaje da je u još dvije stranke bio angažovan i plaćen kao savjetnik za komunikacije u izbornim kampanjama.

"U kampanji 2014. godine me angažovao SNSD, a poslije su me pozvali da se učlanim i angažujem. Prihvatio sam poziv, kako zbog socijaldemokratskog opredjeljenja stranke, tako i zbog toga što sam SNSD doživljavao kao jedinu ozbiljnu državotvornu organizaciju. Na tu odluku sam ponosan", poručio je Kovačević, piše Srpskainfo.

KOMENTARI (5)