Gavrankapetanović-Smailbegović: 'Kod nas je problem sistematizacija u zdravstvenim ustanovama'

5
Radiosarajevo.ba
Gavrankapetanović-Smailbegović: 'Kod nas je problem sistematizacija u zdravstvenim ustanovama'
Foto: TVSA/screenshot / Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović

Zastupnica Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Skupštini Kantona Sarajevo Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović gostovala je u Špici na TVSA.

Komentarišući prihvaćeni Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za osnivanje Srednjoškolskog medicinskog centra European Medical College, rekla je da nemamo dovoljno doktora niti medicinskih sestara i da nam je potrebna takva obrazovna ustanova.

"Kod nas je problem sistematizacija u zdravstvenim ustanovama. Mislim da su naše medicinske sestre opterećene, da jedan dio njih ne radi jedan, nego dva posla u isto vrijeme.

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Sistematizaciju treba prilagoditi tome da budu rasterećene, a i da se otvore radna mjesta za veći broj tih sestara. Škola koja će se otvoriti će biti na engleskom jeziku, to će biti privatna škola koja će se plaćati“, rekla je Gavrankapetanović-Smailbegović.

Gavrankapetanović-Smailbegović je podržala inicijativu kolege iz skupštinskih klupa Harisa Zahiragića da Vlada i Ministarstvo zdravstva KS osiguraju sredstva i kreiraju program liječenja za ranjenu i bolesnu djece Palestine u zdravstvenim ustanovama KS.

"Ja sam oduševljana ovom incijativom. Čak mislim, ovo koliko smo mi u mandatu, to mi je jedna od najboljih inicijativa. On je dobro rekao da smo mi mala država, mali kanton, mi ne možemo zaustaviti tu strašnu agresiju na taj nedužni narod, ali možemo pokazati na čijoj smo strani", rekla je kantonalna zastupnica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije