Gabriel Escobar stiže u BiH

10
Radiosarajevo.ba
Gabriel Escobar stiže u BiH
Printscreen / Gabriel Escobar

Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a Joea Bidena za Zapadni Balkan Gabriel Escobar stiže u službenu posjetu Bosni i Hercegovini.

Prema neslužbenim informacijama do kojih je došao portal Radiosarajevo.ba, Escobar bi 8. i 9. novembra trebao održati sastanke u BiH.

Napomenimo da je on nedavno govorio i pred Odborom za vanjske poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD-a, a u fokusu je bilo pitanje Bosne i Hercegovine te je poručeno da je potrebno deeskalirati retoriku. 

Granična policija BiH uhapsila državljanina Turske zbog krijumčarenja ljudi

Granična policija BiH uhapsila državljanina Turske zbog krijumčarenja ljudi

Naglašeno je i da je za trajnu stabilnost potrebno dugoročno rješenje spora Kosova i Srbije.

“Posljednje prijetnje Milorada Dodika državnim institucijama su opasne i prijetnja su Dejtonu i evropskoj perspektivi svih bosanskih građana. Tijesno sarađujemo s lokalnim akterima i partnerima kako bismo suzbili svaki pokušaj povratka u problematičnu prošlost”, rekao je Escobar.

Dodao je da SAD ostaju privržene da sačuvaju suverenitet i teritorijalni integritet zemlje i dobitke u zadnjih 26 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije