FUP uhapsio mladića iz Bihaća koji je prijetio 'masakrom u školi': Osumnjičen je za terorizam

L. R.
FUP uhapsio mladića iz Bihaća koji je prijetio 'masakrom u školi': Osumnjičen je za terorizam
Foto: Radiosarajevo.ba / Mladića je danas uhapsio FUP

Mladić Ajdin Zulić iz Bihaća, koji je na društvenim mrežama zaprijetio kako će počiniti masakr u Ekonomskoj školi u Bihaću, uhapšen je, potvrđeno je iz Federalne uprave policije za portal Radiosarajevo.ba.

"Dana 4. maja 2023. godine, policijski službenici Federalne uprave policije su po zahtjevu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, slobode lišili jednu osobu, inicijala A.Z. (2005.) iz Bihaća zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela Ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. stav 1. i Terorizam iz člana 201. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine", rečeno je iz FUP-a na upit portala Radiosarajevo.ba.

Kako su istakli, on će nakon kriminalističke obrade biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Ovaj mladić je, inače, bivši učenik Mješovite srednje škole u tom gradu, priveden je u policiju nakon što je u objavi na društvenim mrežama zaprijetio da će počiniti sličan događaj koji se dogodio jučer u Beogradu, te ubiti učenike i radnike u toj školi. No, s obzirom na to da mu je otac zaposlenik policije USK, nadležni tužilac je odlučio da dalje radnje na ovome slučaju nastave pripadnici FUP-a.

Podsjetimo, na profilu ovoga mladića pojavila se obavijest u vezi tragičnog događaja u Beogradu kada je 13-godišnjak počinio maskar u školi "Vladislav Ribnikar" u beogradskom naselju Vračar.

Priveden mladić koji je prijetio masakrom u školi koju je pohađao

Priveden mladić koji je prijetio masakrom u školi koju je pohađao

"Onaj dječak što je ubio osmero djece je kraljina za mene! Onakvo nešto i ja spremam već duže vrijeme za ekonomsku školu u Bihaću. Bit će nezapamćen masakr u Bihaću, to vam se kunem životom! Kad ste me znali svi osuđivati i izbjegavati, zbog toga će da bude terror", stajalo je na profilu mladića.

Objava se velikom brzinom proširila društvenim mrežama, pa je odmah reagovalo i rukovodstvo škole te slučaj prijavilo policiji. U saopćenju koje je izdala ova škola navodi se kako ne treba širiti paniku i da nadležne institucije trenutno provode sve potrebne radnje o ovome događaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije