FUP uhapsio Dragana Majstorovića, zaposlenika Ministarstva za pitanja boraca u FBiH

Radiosarajevo.ba
FUP uhapsio Dragana Majstorovića, zaposlenika Ministarstva za pitanja boraca u FBiH
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / FUP uhapsio Dragana Majstorovića, zaposlenika Federalnog ministarstva za pitanja boraca

Prema nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo pripadnici Federalne uprave policije lišili su slobode Dragana Majstorovića zaposlenika Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata zbog krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlasti i krivotvorenje službene isprave.

On je osumnjičen da je tokom 2017. godine uzeo novac za izdavanje fiktivnih uvjerenja o vojnom stažu.

U toku jučerašnjeg dana pripadnici FUP-a izvršili su pretrese kancelarije, stana i automobila u vlasništvu osumnjičenog. Pronađeno je blizu četrdeset pečata za koje se sumnja da su korišteni prilikom krivotvorenja kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u daljem krivičnom postupku. 

Nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije, osumnjičeni će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Tužilaštva KS na dalje postupanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije