FUP potvrdio: U Općini Stari Grad pronađene 24 puške s nišanima

2
Radiosarajevo.ba
FUP potvrdio: U Općini Stari Grad pronađene 24 puške s nišanima
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sa pretresa u Općini Stari Grad

Pripadnici Federalne uprave policije u petak, 13. oktobra vršili su pretrese prostorija u sarajevskoj Općini Stari Grad.

Tom prilikom pronađene su 24 puške i 25 nišana.

"Pripadnici Federalne uprave policije tokom pretresa pronašli su 24 puške i 25 nišana koji se koriste za sportsko streljaštvo. Izuzeta je i dokumentacija koja se odnosi na nabavku tog oružja, kao i druga dokumentacija", rekao je za portal Radiosarajevo.ba izvor blizak istrazi.

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Iz FUP-a navode kako ne postoje krivične prijave, nego se još uvijek sumnja na izvršenje krivičnog djela, a istraga još uvijek traje.

Pretresi su vršeni po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo u nastavku istrage protiv bivšeg načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića.

Podsjetimo, u sklopu akcije kodnog naziva 'Start' (u kojoj su učestvovali i FBI i Europol), pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva KS, pripadnici MUP-a KS lišili su slobode načelnika opštine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića i njegovog sina Seida Hadžibajrića, Elmedina Karišika i sekretaricu Opštine Almu Destanović.

Nastavak akcije: FUP i danas vrši pretrese u Općini Stari Grad!

Nastavak akcije: FUP i danas vrši pretrese u Općini Stari Grad!

Tužilaštvo KS tereti ih za krivična djela organizovani kriminal, zloupotreba položaja/ovlaštenja, pranje novca, primanje i davanje dara.

Sumnjiče se da su od 2019. do maja 2023. godine Ibrahim Hadžibajrić i Elmedin Karišik organizirali i rukovodili kriminalnom grupom čiji su članovi bili Alma Destanović, Seid Hadžibajrić i druge osobe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije