Data saglasnost: Novi mandat Fuadu Čibukčiću

0
Radiosarajevo.ba
Data saglasnost: Novi mandat Fuadu Čibukčiću
/ Fuad Čibukčić

Federalna vlada danas je dala saglasnost na Odluku Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša FBiH o imenovanju Fuada Čibukčića za direktora ovog fonda.

Osim ovoga, Vlada je danas donijela i niz drugih kadrovskih rješenja.

Tako je data saglasnost imenovanje Jasmina Salkića za vršioca dužnosti direktora BH-Gasa, a Rijada Mutapčića za v.d. izvršnog direktora za proizvodnju i transport gasa, i to do okončanja konkursne procedure, a najduže na period od godinu dana.

Vlada je također ponišila prethodni i odlučila raspisati novi konkurs za izbor i imenovanje Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH.

Odlučeno je i o raspisivanju konkursa za izbor dva člana Nadzornog odbora KTK Visoko.

"Nadzornom odboru Tehničko-remontnog zavoda Hadžići date su prethodne saglasnosti za razrješenje vršilaca dužnosti članova Uprave zbog isteka perioda na koji su imenovani. Data je saglasnost za imenovanje Muhidina Dautovića za v. d. izvršnog tehničkog direktora, i Halida Škrijelja za v. d. izvršnog direktora zajedničkih službi", saopćeno je iz Vlade FBiH.

Imenovani su novi vršioci dužnosti članova Nadzornog odbora Autocesta Federacije BiH, i to Dobroslav Galić (predsjednik), Bilal Tulumović, Ante Vrdoljak, Ibrahim Badžak i Zlatan Lovrić.

"Federalna vlada dala je prethodne saglasnosti za razrješenje vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora JP Ceste FBiH d.o.o. Sarajevo, zbog isteka mandata, kao i za imenovanje Anela Kljake (predsjednik), Sulejmana Bećirevića, Daliborke Marić, Željka Petrovića i Mustafe Abdulahovića (članovi) za vršioce ovih dužnosti, do okončanja konkursne procedure, a najduže na tri mjeseca", saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije