Fotografija koja govori više od riječi: Spasilac Irfan Ganibegović i bolna stvarnost Jajca

4
Radiosarajevo.ba
Fotografija koja govori više od riječi: Spasilac Irfan Ganibegović i bolna stvarnost Jajca
Foto: Jajce Online / Irfan Ganibegović

Jajce je danas obavijen u tišinu i tugu zbog strašne nesreće koja se dogodila na kupalištu Brana. U subotu, 25. augusta, pripadnici ronilačkog tima Gorske službe spašavanja - stanica Jajce pronašli su tijela Esada Čorhusića i njegovog sestrića Ajdina Kosa iz Donjeg Vakufa. Oba tragična gubitka života u ovoj nesreći ostavila su duboku bol u srcima svih koji su ih poznavali.

Esad i Ajdin su došli u Jajce kako bi proveli lijep dan na popularnom kupalištu Brana, ali umjesto toga, njihova posjeta završila je tragično. Dok su pripadnici ronilačkog tima Gorske službe spašavanja neumorno radili na pronalasku tijela, njihova hrabrost i predanost zaslužuju duboko poštovanje.

Posebno priznanje ide Irfanu Ganibegoviću i cijeloj ekipi Gorske službe spašavanja Jajce, čiji su napori u ovim teškim trenucima neprocjenjivi.

Dodik: "BiH nije naša država već moranje. Ako nam dirnete imovinu, neće vam pomoći ni direktor CIA"

Dodik: "BiH nije naša država već moranje. Ako nam dirnete imovinu, neće vam pomoći ni direktor CIA"

Ovo je slika ronioca, Irfana Ganibegovića, koji nije mogao ostati ravnodušan na ovu tragediju.

Irfan Ganibegović
Foto: Jajce Online: Irfan Ganibegović

Njihov rad, koji često neprimijećen prolazi ispod radara, pokazuje hrabrost i predanost koja nadmašuje sve riječi. Iako posao spasioca često može izgledati kao avantura, u stvarnosti nosi sa sobom težinu i odgovornost koje su neizmjerne.

Gorska služba spašavanja - stanica Jajce zaslužuje još veće priznanje i podršku za sve što čine za zajednicu. Hvala im što su uvijek tu, spremni da pomognu i u najtežim situacijama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije