Fotogalerija s ulica Sarajeva: Da, jesen je zaista stigla...

Radiosarajevo.ba
Fotogalerija s ulica Sarajeva: Da, jesen je zaista stigla...
Foto: Radiosarajevo.ba / Jesen 2018. na ulicama glavnog grada BiH

Kalendarski u nedjelju ujutro stigla je jesen, na sjeverni dio hemisphere na kojoj se nalazi I Bosna I Hercegovina. Fotoreporter Radiosarajevo.ba obišao je danas ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine i prema fotografijama evidentno je da je jesen stigla u Sarajevo. Slično je i u ostalim bh. gradovima.

Jesen 2018. godine na prostoru Bosne i Hercegovine, prema dostupnim prognostičkim materijalima, trebala bi biti nešto toplija u poređenju sa prosječnim temperaturama zraka tokom jeseni.

Iako se, prema prognozama, očekuje nešto toplija jesen u odnosu na višegodišnji prosjek, to ne znači da neće biti izraženijih hladnijih razdoblja, navodi Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

“U BiH se tokom jeseni, prema dostupnim prognostičkim materijalima europskih i svjetskih centara za dugoročnu prognozu, očekuju malo veće srednje temperature zraka u odnosu na višegodišnju srednju temperaturu (1981. - 2010. godina)”, kazao je klimatolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH Dženan Zulum.

Iako su nas dočekala hladna jutra tokom početka jeseni, već u utorak, 25. septembra, očekuje se u Hercegovini sunčano.

U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Sutra vjetrovito. Vjetar većinom umjerene jačine sjevernog smjera. Jak vjetar se prognozira za Hercegovinu, zapad i jugozapad Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 6 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje od 16 do 21 stepen.

I u srijedu, 26. septembra, u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 17°C, na jugu zemlje od 17 do 22°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije