Forto: Rano je za čestitke, imena budućih ministara do 10. decembra

A. S.
Forto: Rano je za čestitke, imena budućih ministara do 10. decembra
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Edin Forto

U Sarajevu je održan još jedan sastanak šestorke u Kantonu Sarajevo, na kojoj su predstavnici SDP-a, DF-a, Naša stranka, SBB-a, Narod i pravda, NBL-a uspostavili načelni dogovor o raspodjeli resora.

Kao rezultat tog dogovora Edin Forto, član Naše stranke, trebao bi biti novi premijer Kantona Sarajevo, dok bi predsjedavajući Skupštine bio Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde.

 Edin Forto premijer, Elmedin Konaković predsjedavajući Skupštine KS?

Forto je u razgovoru za Radiosarajevo.ba kazao da je još rano za čestitke i iznenađen je kako je informacija da će on biti novi premijer Kantona Sarajevo došla do novinara.

„Iskreno, rano je za čestitati. Informacija da sam premijer KS-a još nije zvanično, ne bih još ništa komentirao...“, kazao je Forto za naš portal.

Edin Forto - undefined

Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba: Edin Forto

Forto nije mogao ni komentirati rezultat dogovora stranaka u kojem bi lijevom bloku stranaka trebalo pripasti šest ministarstava i premijer, a strankama političkog centra šest ministarstava i mjesto predsjedavajućeg Skupštine KS.

„Skoro svaki dan se dogovaramo i pokušavamo naći najbolja rješenja. Nastavljamo sljedeće sedmice, sve s ciljem da dođemo do idealnih rješenja“, dodao je Forto.

Na naše pitanje dali će imena budućih ministara bit će poznata najkasnije do 10. decembra, Forto je za Radiosarajevo.ba rekao:

„Obećali smo da ćemo do 10. decembra imati imena svih budućih ministara i činimo sve da tako i bude“.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije